ОУ „Гео Милев“ в Белозем с награда за добротворчество (СНИМКИ)

Призът бе връчен от Фондация „Въздигане“

Поредна награда получи училището в пловдивското село Белозем ОУ „Гео Милев“. Призът бе връчен от Фондация „Въздигане“.

„Учениците ни със своите класни ръководители взеха участие в конкурса “Стани учител за пример” под надслов “Заедно можем всичко“ и споделиха снимки, презентации и видеа на прекрасните инициативи, които проведоха.  Те затвърдиха убеждението ни, че България е родина на отговорни деца и учители с буден дух и че всяко усилие в тяхно име си струва“, съобщиха от училището.

Ето и добротворческите инициативи, за които учениците и техните класни ръководители бяха наградени:

– Учениците от IIIв клас от ОУ „Гео Милев“, с. Белозем със своята класна ръководителка г-жа Донка Пенева направиха поредното добро дело. „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ е мотото на тяхното добротворчество.

В началото на месец март третокласниците посетиха децата от подготвителните групи в нашето училище. Малчуганите са 5 и 6-годишни и са от ромски произход. За тях беше незабравимо преживяване да посрещнат в своята занималня Баба Марта и нейните помощници. Те научиха легендата за мартеницата и всички получиха красиви мартенички. Усетиха и духа на българския обичай – закичване с мартеница за здраве и късмет. Учителите наблюдаваха изявата на третокласниците и подканиха всички да запеят българска песен.

Добрата постъпка на учениците бе съпроводена и с желан подарък от децата – бяха им подарени книжки с български народни приказки. Учениците бяха разбрали предварително, че децата харесват и препрочитат подарените им книжки с приказки и решиха да ги зарадват. Какво по-добро съчетание от това – българска мартеница и български народни приказки? 

1 2

Top