ОУ „Панайот Волов”  в”Северен” стана на 50 години

Основно училище „Панайот Волов” чества своя 50-годишен юбилей днес.

Официални гости, уважили мероприятието бяха г-жа Лариса Кътова – изпълняваща длъжността кмет на район „Северен”, д-р Красимир Асенов” – заместник кмет на района,представител на община Пловдив, родители и бивши възпитаници. Празникът започна с изпълнение на българския национален химн.

Директорката на училището г-жа Цонка Жиговечка се обърна с приветствени думи към всички гости и прочете поздравителния адрес от кмета на община Пловдив инж.Иван Тотев,  а след нея г-жа Кътова отправи своите поздравления по повод половинвековната  история на училището, като пожела на учениците и преподавателския екип здраве, творчески успехи и придобиване на знания и умения, с които да реализират мечтите си.

Последва посаждане на дърво в двора на училището от вида метасеквоя – символ на дълголетие и приемственост на знанията между поколенията.

Гостите посетиха новосъздадената класна стая на първия етаж на ОУ „Панайот Волов”  в битов стил, включваща множество фолклорни мотиви – носии, китеници, автентични инструменти от миналия век, стари монети, документи, шевици, ръчно изработени кукли и други интересни предмети.

Те не скриха възхищението си от създадения нов кът, който ще служи на възпитаниците на училището да научават българските занаяти и обичаи, както и да създават предмети в същия стил.

Подобни статии

Top