Овладяха пожара край Долно Вършило, тръгнало от запалени сухи треви

Семейство решило да почисти имота си от сухи треви и отпадъци, като ги запали

Локализиран е пожарът във вилната зона на септемврийското село Долно Вършило.

Припомняме, че сигнал за възникването му бе получен днес около 13.30ч. Към мястото бяха насочени дежурни противопожарни екипи от районните служби в Белово, Пазарджик, Пещера и Велинград с 5 пожарни коли и 4 джипа. В гасенето са се включили и служители на горското стопанство в Пазарджик с високопроходими автомобили.

В резултат на усилията на екипите на терен пожарът е овладян в следобедните часове. В периметъра му ще останат дежурни огнеборци и лесничеи, които да доизгасят рисковите огнища и да не допуснат ново възобновяване пред нощта.

Стихията е унищожила няколко фургона и едно бунгало от вилната зона на селото, както и над 60 декара широколистна гора. На мястото е изпратена и дежурна група от полицейското управление в Септември, която под ръководството на разследващ полицай да извърши оглед и съвместно с пожарникарите да изясни причината довела до инцидента.

Оказало се, че възрастно семейство от София решило да почисти имота си от сухи треви и отпадъци, като ги запали. Вятърът обаче им изиграл лоша шега, пожарът бързо се разраснал и опитите им да го изгасят останали без успех.

По случая е образувано досъдебно производство, което ще бъде докладвано на Районната прокуратура в Пазарджик.

Подобни статии

Top