Оздравя жената от Карлово, диагностицирана с коронавирус

81-годишен пациент, приет в болницата със съмнение за COVID-19 е с отрицателна проба

59-годишната жена от Карлово, която се върна от Англия и беше заразена с коронавирус, вече е здрава. Днес тестът е дал отрицателен резултат, съобщи за DCNEWS директорът на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Припомняме, че жената беше приета в Инфекциозно отделение с температура, мускулни болки и кашлица. Тя имаше и съпътстващи заболявания, едно от които беше сърдечна операция преди 10 години и поставен преди година стенд.

Синът й, който е военен в 61-ва Стрямска механизирана бригада и се самоизолира, след като прибра майка си от летището, също е добре, и не проявява симптоми на болестта, казаха още от Карловската болница.

Жената ще бъде изписана днес. Тя ще остане в дома си 28 дни, след което отново ще бъде тествана.

81-годишният пациент от карловско село, приет в Инфекциозно отделение със съмнения за коронавирус, днес е дал отрицателен резултат. Възрастният мъж има други заболявания, които ще бъдат лекувани.

Още двама души вече са на път да бъдат обявени за здрави. Това са лекарят от Спешното отделение на „Пълмед“ и контактната с него главна медицинска сестра. Сестрата е прекарала заболяването изцяло без симптоми и вече е с отрицателен резултат, днес ще бъде изследвана пробата на лекаря. „Надяваме се да ви обявим утре, че са здрави напълно“, посочи д-р Манчева.

Засега от РЗИ нямат информация дали първият пациент с потвърден коронавирус в УМБАЛ „Св. Георги“ е оздравял, макар това да бе съобщено от сайта 24plovdiv.bg. От болницата пък отказаха всякаква информация.

Подобни статии

Top