Оздравяват бившия спортен диспансер в Пловдив - DC news

Оздравяват бившия спортен диспансер в Пловдив

Община Пловдив има план как да го направи

Изявени спортисти и Община Пловдив обсъдиха подобряване на състоянието на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Пловдив” или както е известен – бившия спортен диспансер.

По време на срещата, на която присъства и ресорният заместник-кмет Георги Титюков, д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“ подчерта проблемите на лечебното заведение в няколко аспекта и желанието на ръководството на Община Пловдив да ги подобри.

„При посещенията си на място установих неизползваеми помещения, амортизирана и стара медицинска апаратура и кадрови дефицит“, не скри сериозността на положението д-р Калинов и заяви, че целта, която ще преследва, е да бъде подобрена материално-техническата база и мениджмънтът на това уникално за града лечебно заведение, за да се превърне то национален център по рехабилитация и спортна медицина, в помощ на спортистите, децата и гражданите на Пловдив.

Според олимпийския медалист Асен Златев медицинският център трябва да запази дейността си, където е най-добър, като бъдат включени и нови дейности, чието изпълнение ще се реализира с помощта на опитните медицински специалисти. Според него в настоящия момент освен изграждането на зали, държавата няма сериозни ангажименти в областта на спорта, няма и програма, няма доктрина.

„Пловдив е най-спортният град в България и като такъв считам, че трябва да се направят постъпки „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Пловдив” ЕООД да стане национален център“, подчерта Асен Златев.

1 2

Подобни статии

Top