Падналият работник с фрактура на черепа, ще му правят операция

Изкъртвал  с машина част от стълбище

Пострадалият при трудова злополука след падане от сграда на кръстовището на улиците „Любен Каравелов“ и „Радецки“ 30-годишен работник е фрактура на черепа. Това съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ „Св. Георги“. Пациентът е приет в травматичен шок след удар в областта на главата и гърдите.

При извършените изследвания лекарите са установили фрактура на черепа. Предстои да му бъде направена операция.

Работник пострада при трудова злополука (СНИМКИ)

Междувременно от Районна прокуратура – Пловдив съобщиха, че наблюдават досъдебното производство за причинени телесни повреди при трудова злополука на мъжа. Оттам припомнят, че днес, 21 май 2021 г., около 12.50 ч., е бил получен сигнал в МВР за инцидент в триетажна сграда – частен имот, която се намира на кръстовището на ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Радецки“ в гр. Пловдив.

Установено е, че при извършване на ремонтни работи – премахване на гредоред между етажите, е пострадал 30-годишен работник. Според първоначалните данни, той е паднал от стълбище, докато е изкъртвал с машина част от него.  Пострадалият е бил откаран в болницата с наранявания по главата, като е настанен за лечение.

Причините за инцидента се установяват. Към момента се извършва оглед на местопроизшествието от разследващ полицай от Второ РУ в Пловдив и се разпитват свидетели. Установяват се собственикът на сградата и организаторът на строително-ремонтните дейности.

Изискана е информация за трудовите правоотношения на пострадалия работник.  Действията по разследването се извършват под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top