Пак облепят стари коли в „Северен“

 Поредна акция  по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) се проведе на територията на район „Северен“.

Сформираната комисия  в  изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив облепи нови 24 броя излезли от употреба автомобили –това са автомобили,  които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени държавна или общинска собственост.

В комисията участват представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

Общият брой облепени ИУМПС от началото на 2019 година до момента в район „Северен” възлиза на 94 броя.

След три месеца, ако облепените със стикери автомобили не са преместени в частен имот или не са преведени в техническа изправност биват репатрирани принудително.

  „В края на септември месец районната администрация  ще стартира акции по принудително репатриране на излезли от употреба МПС-та, с които ще бъдат освободени и голям брой места за паркиране на автомобили” , коментира Лариса Кътова, ВрИД кмет на район „Северен“.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за излезли от употреба моторни превозни средства  е 032/901 165 – отдел „Екология” в район „Северен”.

Подобни статии

Top