Пак оправдаха д-р Иван Димитров за убийството на Плъха (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Пак оправдаха д-р Иван Димитров за убийството на Плъха (СНИМКИ/ВИДЕО)

Отново осъдиха лекаря условно за притежанието на незаконно оръжие

Пловдивският окръжен съд за втори път призна рентгенолога д-р Иван Димитров за невинен за убийството на Жоро Джевизов – Плъха. За втори път пловдивският окръжен съд го оправда по това обвинение и го осъди на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок за притежанието на незаконен пистолет „Валтер“ РН 9х19 мм и 17 патрона.

И този път прокурорът по делото Георги Пенев поиска условна присъда за лекаря, независимо, че пледираше той да бъде признат за виновен в убийството на Плъха при превишаване на неизбежната самоотбрана.

За невинност пледира пък адвокатът на д-р Димитров – Георги Кутрянски. Той посочи, че рентгенологът е защитавал собствеността и живота си. По думите му Димитров не се е обадил на тел. 112, защото многократно до този момент е бил обиран и е подавал жалби, от които е нямало резултат.

Според Кутрянски ВКС има тълкувателно решение, което гласи, че никой не е длъжен да бяга при нападение, а може да се защити, като това може да стане и не само с оръжие, равно по сила на това на нападателя.

1 2

Подобни статии

Top