Пак осъдиха убиеца на хубавата Милена от Куртово Конаре, този път на 15 години

Делото веднъж беше върнато от ВКС в начална фаза

15 години затвор при първоначален строг режим отсъди Окръжен съд – Пловдив за Илиян Рангелов от Куртово Конаре, който уби годеницата си Милена Динова на Стефановден през 2016 година.

Съдът го призна за виновен в това, че в нощта на 28.12.2016 г. в с. Куртово Конаре умишлено е умъртвил   приятелката си. Магистратите обаче прецениха, че Рангелов е невинен по обвинението убийството да е извършено с особена жестокост.

Със същата присъда окръжният съд осъди Рангелов да заплати на родителите на жертвата  сумите от по 180 000 лева обезщетение за причинените им неимуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва от датата на деянието до окончателното изплащане на сумите. Освен това Рангелов ще трябва да им заплати и сумите от по 1000 лева за всеки от тях – обезщетение за причинени имуществени вреди от престъплението.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Припомняме, че по време на първото дело срещу него, Рангелов беше осъден за убийството на годеницата си на 14 години затвор, но впоследствие апелативните магистрати увеличиха присъдата му на 16 години. По-късно обаче ВКС върна делото за ново разглеждане  и то започна отначало от нов състав на Окръжния съд.

Пак прожектираха следствения експеримент за убийството в Куртово Конаре в съда

Подобни статии

Top