Пак оставиха в ареста управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово

Според съда имало опасност мъжът да се укрие и да продължи престъпната си дейност

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение на управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово Д. К. и го остави в ареста.

Срещу мъжа са повдигнати три обвинения за престъпления по чл. 354а и чл. 354в НК, след като на  19.02.2021 г. при оглед по повод сигнал за пожар в производствена база в село Калугерово, Пазарджишко е била разкрита лаборатория за отглеждане, съхраняване и пакетиране на марихуана, както и 32 килограма изсушена марихуана и над 1380 засадени растения от рода на конопа.

Оставиха в ареста управителя на фермата за биткойни и марихуана край Калугерово

Апелативен съд – Пловдив прецени, че събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства и експертизите продължават да обосновават предположение за съпричастност към твърдените от прокуратурата престъпления. Прие, че жалбоподателят притежава необходимите качества и кураж да продължи престъпната дейност, още повече че съучастникът му е на свобода. Заедно с това обърна внимание на липсата на социална и териториална обвързаност с определено населено място и прецени, че създава отчетлива опасност от укриване.

Нарколаборатория и ферма за криптовалута разбиха в Пазарджишко (СНИМКИ)

Според съда чистото съдебно минало, семейното положение и младата възраст на обвиняемия не могат да неутрализират тези две опасности.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, които се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът. 

Подобни статии

Top