Пак отложиха делото срещу Тотев. Вижте защо!

тотев

Процесът се отлага за втори път

Специализираният съд за втори път отложи разпоредителното заседание по делото за Зоокъта, подсъдими по което са кметът Иван Тотев, заместникът му Димитър Кацарски и районният кмет на „Западен“ Димитър Колев. Това съобщи за DCNEWS адвокат Александър Попчев, който защитава Колев по казуса със строежа на пловдивската зоологическа градина.

Отложиха делото срещу Тотев

Пред съда той представи болничен лист и молба за отлагане на процеса за друга дата поради заболяване на кмета на „Западен“. Димитър Колев бил в болница, поясни юристът.

В залата на Специализирания наказателен съд днес следобед се явиха двамата други подсъдими – кметът Тотев и Кацарски. Магистратите обаче не дадоха ход на разпоредителното заседание и го отложиха за 15 юни от 11.00 ч.

Преди месец делото се отложи за днес, тъй като тримата адвокати, които защитават Тотев,  Кацарски и Колев – Васил Василев, Йордан Давчев и Александър Попчев, тогава настояха  да получат повече време, за да могат да прочетат 15-те тома с материали.

Искат отлагане на делото срещу Тотев

Припомняме, че Тотев, Кацарски и Колев са обвинени в престъпление по служба във връзка с изграждането на зоокъта в Пловдив. Според държавното обвинение с действията си тримата са осигурили облага от 689 хил. лв. за фирма „Запрянови 03“ ООД, на която е възложена работата по строителството на зоокъта без обществена поръчка, а с пряко договаряне. Съдия-докладчик по делото е бившият член на Висшия съдебен съвет Даниела Костова.

Подобни статии

Top