Пак отваряме „Черната кутия“ в театъра

Официален гост на фестивала ще бъде актьорът и режисьор Деян Донков.

Тринадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе в Пловдив от 31 май до 6 юни 2019 г. Ще бъдат представени 9 международни събития от 7 държави – Австрия, България, Израел, Италия, Румъния, Япония и Чехия. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, творчески срещи, премиера на книга и филмови прожекции.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

Партньори на 13-то фестивално издание са Министерството на културата,  Италианският културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на Белгия, КЦМ 2000 АД, Драматичен театър – Пловдив, Държавен Куклен Театър – Пловдив, Театър А’парт, Културен център Тракарт, Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, пловдивското издателство ИК „Хермес“ и Фондация „Пловдив 2019“.

На пресконференция днес в Община Пловдив с участието на заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив  Александър Държиков, Недялко Славов – организатор на фестивала и Слава Младенова, артистичен директор на фестивала от фондация „Черната кутия“, бяха представени детайли от програмата на 13-тото издание на фестивала.

„Фестивалът е сложен като организация и изисква много и дълга предварителна подготовка, години напред“, обясни Недялко Славов и отбеляза, че всички участници в предишните издания са влюбени в Пловдив. „Веднъж посетили хилядолетния град, те искат да се връщат отново и отново. Пловдив, градът, е най-големия наш капитал!“, каза още Недялко Славов.

„Целта ни при селектирането на участниците в програмата е да се постигне добър баланс между театър и танц. Те преливат едно в друго, но ние се стараем да представим разнообразието, което съществува и да обогатяваме програмата – с филми, книги, творчески срещи с изтъкнати, доказани творци и имена“, сподели артистичният директор Слава Младенова.

1 2

Подобни статии

Top