Пак продават защитени пойни птици незаконно (СНИМКИ)

РИОСВ – Пловдив установи незаконната търговия на Руския пазар

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ – Пловдив) и полицаи заловиха двама души, извършващи незаконна търговия със защитени птици в района на Руския пазар в Пловдив. Това стана в неделя при съвместна акция на екоинспекторите и представители на III РПУ на МВР – Пловдив.

При извънредната проверка през почивните дни служителите на екоинспекцията са установили, че двама граждани продават 7 екземпляра защитени диви пойни птици от видовете кардарина и диво канарче.

Единият от двамата „търговци“ се е оказал непълнолетен, а вторият е бил без документи и е отведен в районното управление на МВР за установяване на самоличността му.

Служителите на РИОСВ – Пловдив са образували административно-наказателно производство за притежаване на защитени видове в нарушение на разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие. Пленените птици са освободени.

За този вид нарушение за физически лица законът предвижда санкция между 100 и 5000 лева плюс 40 лева за всеки отделен екземпляр, отнет от природата.

Снимки: РИОСВ-Пловдив

Подобни статии

Top