Пак протест в Кърнаре, полицията спря недоволните пред ромската махала (СНИМКИ)

Десетки излязоха и тази неделя на протест в Кърнаре срещу безчинствата на местните роми.

Хората изразиха притесненията си, тъй като се носели слухове, че роми от съседните села Розино и Христо Даново ще дойдат в селото им в подкрепа на ромите от Кърнаре и срещу тяхното изселване. Този път протестиращите бяха по-малко от предишния, но бяха настроени също толкова решително.

От инициативния комитет, организирал протестите, излязоха с декларация, в която изразиха подкрепата си за кипърския фермер Димитракис Пирилис, който бе арестуван, след като прегази крадец във фермата си в село Болярино. Хората в Кърнаре се заканиха протестите да продължат, докато не бъдат изпълнени всичките им искания.

Пак масов протест в карловското село Кърнаре срещу набезите на ромите (СНИМКИ)

На митинга пред кметството звучеше патриотична музика, а много от присъстващите вееха трибагреници. Присъстващите споделяха за щетите, които са им нанесли ромите досега. Към края на митинга те се насочиха към ромската махала. Този път живеещите в нея роми са по къщите си. Протестиращите обаче бяха спрени от бусове на жандармерията и СПС. Служителите на реда стоят като стена пред махалата със свалени каски и щитове.

1 2

Подобни статии

Top
Към лентата с инструменти