Пак прожектираха следствения експеримент за убийството в Куртово Конаре в съда

Според съдебните психиатри убиецът бил лабилен и с високо самочувствие без покритие

Отново прожектираха следствения експеримент по делото за убийството на хубавата Милена Динова в Куртово Конаре навръх Стефановден през 2016 година. Разпитаха и двете поемни лица, присъствали на следствения експеримент. Пред съда обаче те казаха, че вече нямат спомени за случилото се.

По време на едночасовото видео, излъчено в залата,  се вижда, че Рангелов много точно обяснява къде е бил във всеки един момент и какво е направил. От видеозаписа се разбира, че в злокобната нощ той се прибира вкъщи, после Милена тръгва за работа, а след това той се облича и тръгва след нея. Настига я пред къщи, хваща я за рамото, за да я обърне към себе си и я пробожда в сърцето  с нож. Видеото се прожектира за втори път, тъй като делото стартира наново.

Убиецът на Милена: Сега ще видиш кой ще оставиш сам (СНИМКИ И ВИДЕО)

Преди обяд в съдебната зала бяха изслушани съдебно-медицинската експертиза на тялото на Милена и комплексната съдебно-психиатрична експертиза на Илиян Рангелов.

При разпита на патолозите се разбра, че момичето е починало в резултат на един нанесен удар с нож в сърцето. Най-вероятно дори не е усетило болка, но имало наранявания по лицето, получени по всяка вероятност при падането на земята.

Психиатрите и психологът, провели интервютата за съдебно-психиатричната експертиза пък обявиха, че след анализите са стигнали до заключение, че убиецът е с лабилна психика, а поведението му е под влияние на моментни настроения. Механизмите му на поведение били незрели, освен това имал повишено самочувствие, което нямало база. В резултат на това той лесно влизал в конфликти и проявявал враждебност. Като цяло, според вещите лица Рангелов бил конфликтна личност.

По време на делото днес беше назначена още една съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на въпроса възможно ли е някой от ножовете, иззети по делото, да е причинил нараняванията по тялото на годеницата му.

Следващото заседание по делото за убийството на Милена Динова е насрочено за 14 февруари.

Припомняме, че по време на първото дело срещу него, Рангелов беше осъден за убийството на годеницата си на 14 години затвор, но впоследствие апелативните магистрати увеличиха присъдата му на 16 години. По-късно обаче ВКС върна делото за ново разглеждане  и то започна отначало от нов състав на Окръжния съд.

И днес в залата бяха почернените близки и приятелите на убитото момиче. Те продължават да настояват за доживотна присъда за убиеца на Милена.

Припомняме, че Милена Динова бе убита с нож от любимия си, с когото живеела на семейни начала, докато отивала на работа за нощна смяна.

Подобни статии

Top