Пак уволниха Желко Петрович

Бившият наставник на пловдивския Ботев остави отбора на Интер (Запрешич) на последното място в хърватския елит

Бившият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович отново остана без работа, след като напусна хърватския Интер (Запрешич), съобщиха медиите в бившата югославска република. Част от отбора са бившият халф на Левски Борислав Цонев и Сердер Сердеров, който игра в Славия, съобщава gong.bg.

Черногорецът Петрович, който има и нидерландски паспорт, дойде в Интер (Запрешич) в началото на 2020 г. със задачата да остави отбора в Първа лига. Тимът обаче дели последното място с Вараджин преди спирането на шампионата.

Заедно с треньора в клуба пристигнаха и доста играчи, които също вероятно ще си тръгнат. Причината за това е оттеглянето на инвеститорите, които се присъединиха към клуба през зимата.

„Мениджърът Велибор Квргич ми се обади и каза, че работата им в Интер (Запрешич) е приключила. Не могат да инвестират още в клуба заради несигурната ситуация около пандемията от коронавирус. Затова си тръгвам.

Договорът ми е до 30 май, но няма нужда да оставам. Прекратяване на договора по взаимно съгласие е най-доброто решение в такава трудна ситуация.

Срещнах фантастични хора и това беше страхотно преживяване за мен. Пожелавам най-доброто на Интер и може би пътищата ни отново ще пресекат някъде“, каза  Петрович пред хърватски медии.

Подобни статии

Top