Пак започват ремонт на „Руски“, затварят го за ден (ВИДЕО)

Няма да затварят булеварда

Общината отново започва ремонт на бул. „Руски“. Този път ще бъдат ремонтирани платната от бул. „Шести септември“ до кръстовището с ул. „Преслав“ и ул. „Данаил Николаев“.

Движението  по време на реконструкцията обаче няма да бъде спирано и ще бъде направена специална организация на движението. „Там булевардът е в три платна и може да им се иска на строителите да го затворят, но има достатъчно място да вървят автомобили“,  заяви пред журналисти днес кметът Иван Тотев. Поводът бе информация в някои медии, че предстои ново затваряне на пътната артерия.

Участъкът не беше включен в обществената поръчка за ремонт на булеварда, изпълнявана в продължение на две години от фирма „Щрабаг“. Според кмета това било така, тъй като в този участък нямало да се сменя подземната инфраструктура.

Тотев съобщи още, че общината започва да отчуждава имотите за второ платно на Коматевско шосе между стадиона и завоя за „Остромила“. Той беше категоричен, че бул. „Александър Стамболийски“ няма да се разширява, тъй като за целта там трябвало да бъдат отчуждени много имоти, а процедурите били тежки и оценките на имотите се завишавали три-четири пъти от съда.

По думите му там се подготвял алтернативен път покрай неизползваната от години жп линия, която разделя ЖК „Южен“ и квартал „Остромила“.

Градоначалникът каза още, че предстои да започне разширението на Голямоконарско шосе. Там се очаквало да бъде прехвърлен един последен имот.

Подобни статии

Top