Пак затварят възлова улица в Асеновград заради водния цикъл

Част от улица

Цар Иван Асен II” ще остане затворена близо месец заради строителни дейности по водния цикъл в Асеновград. От днес движението по възловия булевард ще бъде забранено в отсечката от улица „Никола Вапцаров” / Старият съвет/ до кръговото кръстовище с улица „Христо Ботев”/ Тополовския път/.

В участъка ще се изгражда главен колектор по проекта за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Асеновград с изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води.

Алтернативният път

за движение ще бъде през улица „Оборище”, където ще се въведе двупосочно движение. Изцяло по нов маршрут ще се пренасочи и градският транспорт по линиите с номера 1 и 4. Автобусите по линия номер 4 ще преминават от улица „Христо Ботев” през кръговото кръстовище по посока Железния мост в града.

Единицата, която изпълнява най-дългия маршрут в града, ще обслужва пътниците като линията се раздели на две зони, обясни заместник-кметът по транспорта Димчо Темелков.

„Единият автобус ще се движи от квартал „Запад” през бул. „България”, улица „Съединение”, Железния мост до кръговото кръстовище с улица „Христо Ботев”. Другата линия ще тръгва от промишлената зона в края на града, през Зъбчето, болницата, кооперативния пазар и отново ще стига до квартал „Запад”.

Ремонтът ще се извърши на два етапа. Първият трябва да приключи до 7 март. След това ще бъде затворено изцяло колелото на кръстовището между „Цар Иван Асен II”  и „Христо Ботев”.

Подобни статии

Top