Палатков лагер и на пловдивския протест!

Блокадата е на най-натовареното кръстовище в Пловдив

И протестът в Пловдив се сдоби със свой палатков лагер до кръстовището на Баня старинна – бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и бул. „Щести септември“. Младежите, разпънали палаткитеса категорични, че ще останат там докато правителството не подаде оставка, съобщава Радио Пловдив.

Митингът тази вечер започна на площад „Съединение“. Професор Велислав Минеков от „Отровното трио“ пристигна лично, за да надъхва за гражданско неподчинение и кураж. „Съберете смелост, излизайте на протест, докато подадат оставка“, каза Минеков.

„Намираме се на място с една особена дума – Съединене. Именно съединеието е това, от което имаме нужда днес, за да прогонем корумпираните и мафиотите и да не позволим никога да не ни управляват вече. Желаем им оставка. Трява да има незабавна оставка, защото иначе ще има избори на мафията и дори внуците ни ще бъдат управляване от мафията. Това не бива да се случва. Ние ще спечелим, няма да се махнем докато не ги изгоним“, заяви още проф. Минеков.

Недоволните скандираха „Оставка“ и припомниха исканията си „незабавна оставка, служебно правителство, оставка на главния прокурор, съд и затвор за организаторите на всякакви корупционни сделки“.

На митинга в Пловдив дойде и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който призова да се рестартира правосъдната система и демокрацията, хората да си искат избора, да са амбициозни и активни. Христо Иванов коментира и днешното изявление на президента Румен Радев . „От него се очаква да предизвика конституционни промени за правосъдната система, доколкото днешната му активност с визията за страната е нещо „разочароващо“.

С българския трибагреник начело близо 1500 протестиращи шестваха по Главната, след което се отправиха към площад „Стефан Стамболов“, където малко по- рано беше открита изложбата, наречена „Мръсните дрехи на простора”.

Своеобразната експозиция беше подредена от активисти на Демократична България и ДСБ. С нея те мотивират искането си за оставка на Бойко Борисов и неговия кабинет. „Искаме да онагледим всички лъжи на Бойко Борисов, откакто е дошъл на власт през 2009 година“, поясняват организаторите на събитието.

Информация: Радио Пловдив; Снимки: Dcnews

Подобни статии

Top