Пълен комплект медали за България от Европейското в Ереван - DC news

Пълен комплект медали за България от Европейското в Ереван

Константин Костов със злато, Викторио Илиев със сребро, а Алейна Мехмед завоюва бронз

Злато, сребро и бронз спечелиха българските боксьори от Европейското първенство за младежи и девойки, което се състоя в Ереван. Националите ни проведоха силен шампионат и ще се завърнат с пълен комплект медали.

Константин Костов ликува с титлата в арменската столица, след като показа страхотна игра на финала при 57-килограмовите. Под наставленията на Борислав Бояджиев и Детелин Далаклиев талантът ни проведе перфектен мач срещу представителя на домакините Гор Азизян. Той се движеше отлично по ринга, показа сериозен арсенал от технически умения и напълно заслужено се поздрави с крайния успех след 4:0 съдийски гласа. Костов бе награден от президента на БФ Бокс Красимир Инински.

В категория до 60 килограма пък Викторио Илиев спечели сребърното отличие. На финала талантът ни отстъпи с 0:5 на руския боксьор Билал Дакаев. По-рано в хода на турнира с бронз се поздрави Алейна Мехмед (81 кг).

Така националният ни тим зае място сред най-добрите 10, както в крайното класиране по медали, така и в отборното класиране.

Подобни статии

Top