Пълна зала и големи сърца на концерта „Изкуство за живот“ (СНИМКИ)

Набирането на средства за нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в Пловдив продължава. Включете се!

Коледният благотворителен концерт „Изкуство за живот“ от дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ препълни залата на Военния клуб в Пловдив.

Той се превърна в красива и вълнуваща стъпка от реализацията на една голяма мечта на организаторите от Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“, техните приятели, съмишленици и спомоществователи – децата и онкоболните на Пловдив да бъдат лекувани в нова, голяма и светла сграда. Средствата от продажбата на билети ще бъдат предоставени именно за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс.

В концерта участваха изтъкнатите цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви и 13-годишният талантлив цигулар, възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ – Ренцо Ставрев.

Основен спонсор и инициатор на концерта „Изкуство за живот“ е френската асоциация за културен обмен „Art Gallery Constantin France“ на д-р Елена Радева Николова. Тя е родена в Пловдив и макар вече 20 години да живее във Франция, е силно свързана с родния си град и културата му. „Art Gallery Constantin France“ е призната от френската държава за асоциация с обществена значимост за културен обмен и до момента е инициирала множество изложби, концерти и други форми, популяризиращи европейската култура и изкуство.

Основни организатори и участници в цялостната подготовка и реализация на празника миналата вечер пък са проф. Иван Иванов  – началник на Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“, която съвсем наскоро получи наградата на Българска педиатрична асоциация за „Педиатрична клиника на годината“ 2019, д-р К. Сотирова, доц. Нарцис Калева – Ходжева, които се изявиха и в ролята на водещи на празника.

Специален гост на концерта бе и любимото на пловдивчани куче Мон – лицето на кампанията и подкрепящо всеотдайно каузата на болните деца, заедно със своята собственичка Велислава Костадинова. За Мон имаше и специален подарък, който бе връчен тържествено на сцената, по време на концерта. До момента, само инициативите на Мон са набрали около 21 000 лева.

На 17 декември, талантливият 13 -годишен цигулар Ренцо Саврев ще свири отново, този път пред лежащо болните деца в Детска клиника.

Подобни статии

Top