Пълно удобство за пациенти и служители с новия паркинг на КОЦ в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Има място за 100 коли, зарядна станция за електромобили, стоянка за 20 велосипеда

Пациенти и персонал на Комплексния онкологичен център в Пловдив ще могат да паркират сигурно, удобно и цивилизовано. Това става възможно с новата придобивка, представена на обществеността днес – паркинг за 100 коли, включително и електромобили. За притежателите на е-автомобилите има на разположение една зарядна станция. Предвидени са и 20 „парко“ места за 20 велосипеда.

Инвестицията е за 365 000 лева без ДДС. Новото съоръжение ще даде възможност мястото на стария паркинг да бъде използвано за строеж на сграда за нуклеарна медицина, разказа управителят на КОЦ д-р Парашкев Цветков. По думите му като цяло новият паркинг е важна социална придобивка за пациентите.

Така искаме да ги улесним в ежедневието им. Моята основна кауза е отношението и благоденствието на пациентите, да се чувстват добре„, увери той. „Това е полезна придобивка„, потвърди кметът Здравко Димитров. „Искам преди всичко да пожелая здраве на колектива. Ние сме поели ангажимент за общественото здравеопазване, за нова техника и добри условия, което рефлектира върху пациентите. Открити сме за нови предложения и инвестиции„, заяви още той.

На откриването присъства и кметът на района домакин – Костадин Язов, както и председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметове, лекари и сестри от Онкодиспансера. Самият паркинг вече бе изпълнен до максимален предел.

Теренът, даден на КОЦ – Пловдив е 10 дка, включително територията на паркинга, плюс зелената част в междублоковото пространство, където е предвидено евентуално строеж на корпус за пребазиране на Първа база от бул „Васил Априлов“.

Подобни статии

Top