Пампорово посреща последния кръг от Българския рали спринт шампионат

Състезанието на 6 и 7 ноември е в 4 скоростни етапа, а маршрутите са напълно непознати за пилотите

Курортен комплекс Пампорово ще посрещне последния кръг от Българския рали спринт шампионат за сезон 2021. След като няколко от кръговете в първенството бяха отменени заради различни обстоятелства, благодарение на усилията на „Пампорово“ АД, Община Смолян и Община Чепеларе, екипажите участващи в спринтовата дисциплина ще имат гарантиран финал на сезона.

Първото издание на рали спринт „Пампорово“ ще се проведе на 6 и 7 ноември, и ще предложи четири скоростни етапа с обща дължина от 40,62 състезателни километра. Общата дистанция, която ще трябва да покрият състезателите е 145,52 километра. Трасетата, по които ще се проведе състезанието, са непознати за всички екипажи и гарантират вълнуващ край на сезона в националното рали спринт първенство. Щабът на състезанието ще бъде разположен в хотел „Перелик“ в курортен комплекс Пампорово.

Първото издание на рали спринт „Пампорово“ ще бъде открито с церемониален старт в 17:30 ч. в събота (6 ноември), а същинската надпревара ще стартира на следващия ден със специален етап 1 „Смолянски езера“ в 9:30 часа. Награждаването ще се проведе пред хотел „Перелик“ и е планирано за 15:30 часа.

Половин час по-късно, хотел „Перелик“ ще приеме и церемонията по награждаването на шампионите и призьорите в Българския рали шампионат и Българския рали спринт шампионат – формат, който се случва за първи път в модерната история на шампионатите.

Top