Панагюрец е арестуван в столицата за разпространение на наркотици (СНИМКИ)

При акцията са иззети 5 кг марихуана и 13 000 лв.

След операция на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), под надзора на Софийска градска прокуратура (СГП), са задържани 36-годишен мъж от София и 33-годишен от Панагюрище. Това съобщиха от Главна прокуратура.  Процесуално-следствените действия са извършени вчера на територията на столицата.

Мъжете са задържани в момент на покупко-продажба на 10 грама наркотични вещества (марихуана). В хода на разследването е установено, че по-възрастният е бил дилър, неизвестен до момента на полицията, а по-младият – клиент. Купувачът е криминално проявен и има регистрация за кражби.

При последвали допълнителни действия по разследването на адрес, ползван от 36-годишния мъж, в гр. София, са намерени и иззети около 5 кг суха тревиста маса (марихуана), както и парична сума в размер около 13 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследване продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

Дилърът е привлечен в качеството на обвиняем,  наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои СГП да внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“.

Снимки: Главна прокуратура

Подобни статии

Top