Панагюрец е мъжът, запалил руското знаме в София

Иван Белишки каза, че от есента досега е ходил няколко пъти до Украйна

Иван Белишки е мъжът, който по време на протест срещу войната в Украйна, изгори руското знаме. „Твърдо заставам зад постъпката си”, заяви Белишки.

„Ръководството на Руската федерация показа, че проблемът няма да бъде решен по дипломатичен път. Те провеждат една изключително нехуманна и неконвенционална война, използват касетъчни боеприпаси, атакуват парамедици,  атакуват жилищни квартали, избиват цивилни”, коментира Белишки.

Той е посетил няколко пъти Украйна от есента досега. Последното му пътуване било с хуманитарна мисия. „Занесохме бронежилетки, протектори, модулни ръкави, каси, продоволствие за населението. Буквално преди седмица ги занесохме”, заяви Белишки.

„Доставката беше набавена с дарения. Съвсем легално, това са защитни средства, които минават като хуманитарна помощ – на тази екипировка целта е да защитава, не да убива”, подчерта той.  „Говорим за помощ, която е с цел да защитава военнослужещи, население, както и пожарникарско оборудване, което е належащо в случая”, заяви Белишки.

Той отказа да каже откъде идват тези дарения.

„Това са частни дарители. Тук не говорим за държавни органи”, заяви Белишки, който е кметски син. „Доставихме и три буса хуманитарна помощ”, добави той.

Източник: NOVA
Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top