Панаир на кулинарното изкуство и фестивал „Синьо лято в Пловдив“ започват днес

Двата фестивала ще бъдат в парк „Рибница“ в „Северен“

Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела (за деца)“ и Първия Фестивал за децата и семейството „Синьо лято в Пловдив“ 2021 се откриват днес в Пловдив.

Заради неблагоприятните метеорологични условия в петъчния ден, официалното откриване на фестивала ще бъде от 16 часа тази събота (29 май).

Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство  „Етно кухня на колела“ тази година ще е посветенo на децата и ще се проведе паралелно с първия Фестивал за децата и семейството „Синьо лято“. Основната локация е парк „Рибница“ в район „Северен“.

Майстор-готвачите от различните общности в Пловдив ще приготвят и предоставят за дегустации традиционните закуски от националните кухни на етносите и любимите детски лакомства от близкото минало. Само и единствено на панаира ще има домашно приготвени различни видове руски пирожки, вкусни шоколадови „картошки“, еврейски кифлички с орехов пълнеж „Роскитас Де Алхашу“, ханукални бухтички, борекитас, турски сладкиши и още много кулинарни изкушения.

Детският празник не може да мине и без сладолед – ето защо италианската общност ще осигури, специално за дните на фестивала, най-хубавия детски сладолед от страната на сладоледа.

1 2

Подобни статии

Top