Папа Франсиск определи Марадона като "поет" - DC news

Папа Франсиск определи Марадона като „поет“

Той беше велик шампион, който правеше щастливи милиони хора – в Аржентина и в Неапол, но и беше много слаб като човек

Папа Франциск нарече „поет“ на терена своя сънародник Диего Марадона, но призна, че покойният аржентинец е показвал много слабости извън футболното игрище.

„На терена той беше поет, велик шампион, който правеше щастливи милиони хора – в Аржентина и в Неапол, но и беше много слаб като човек“, заяви Папа Франциск в интервю пред Гадзета дело Спорт.

Марадона игра за Наполи между 1984 и 1991 година, печелейки две титли в Серия „А“, както и Купата на УЕФА. През 1986 година Дон Диего извежда Аржентина до световната титла.

„Помня този триумф, като победа на самотата. Тогава нямах с кого да споделя тази огромна радост, а и не гледах финала. Разбрах за спечелването на титлата, след като на следващия ден някой беше написал „да живее Аржентина“ на дъската в стаята в университета“, каза още Папа Франциск, който е студент във ФРГ по време на триуфма на „гаучосите“ на Мондиал 86.

Той се върна и към годините си като футболист.

„Да бъдеш вратар означава наистина много, то е като училище в живота. Винаги трябва да се справяш с опасностите, които идват от всички страни. Просто вратарят трябва винаги да бъде готов за всичко“, добави Папа Франциск.

Подобни статии

Top