Paradise Lost със симфоничен оркестър на Античния в събота

Парадайс лост на Античния в събота

Култовата английска група Paradise Lost ще свири утре вечер на Античния театър от 20:00 часа. Събитието за феновете на готик метъла е в рамките на четвъртото издание на музикалния форум „Sounds of the Ages“, организиран от община Пловдив. През повечето време британската банда ще свири заедно с оркестъра на Пловдивската опера, под диригентската палка на Левон Манукян.

Paradise Lost ще представи един много специален спектакъл в магическата атмосфера на Античния театър. Водеща британска филмова компания ще заснеме концерта с множество камери – една супер продукция, която ще бъде издадена като следващото официално DVD на групата.

“Причината да бъдем толова стабилен състав през годините е, че не се мразим, а освен всичко и няма какво друго да правим, освен да бъдем заедно. Започнахме тази група като деца, след което тя се превърна в наша професия. Правим музиката, която ни харесва, а до момента, в който има хора да я слушат и да им харесва – още по-чудесно”, сподели вокалистът Ник Холмс.

След шумния успех на първото издание на форума с невероятния спектакъл на Таря Турунен и звездния барабанист Майк Терана, фестът се превърна в истинска традиция година по-късно с концертите на Fish и Anathema. Последните заснеха своето историческо шоу и го издадоха на blu-ray и DVD, а през септември 2013 имахме възможност да гледаме и супергрупата Asia.

 

Подобни статии

Top