Парашутираха човек на екоминистерството за шеф на РИОСВ – Пловдив

Инж. Божидар Илиев поема Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив има нов директор, съобщиха от Екоинспекцията. Това е инж. Божидар Илиев, който днес влезе в кабинета си и се запозна с експертите на пловдивската институцията.

Инж. Илиев е човек от системата на Министерството на околната среда и водите. Довчера е изпълнявал длъжността зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Бил е и директор на Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) в периода 2008-2009 година. Експертизата му се допълва с експертни и ръководни длъжности в РИОСВ – София, БДДР и ГД „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Работил е и като проектант, управител на частно дружество и консултант в сферата на околната среда и управлението.

По образование е инженер-геолог и хидрогеолог. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. Инж. Илиев е и научен сътрудник ІІ-ра степен по „Хидрогеохимия на урановите находища за добив на уран по метода на подземно извличане посредством сондажи“. Има множество специализации в България и чужбина, свързани с различни аспекти на управлението на водите.

Припомняме, че бившият вече директор Стефан Шилев бе освободен от длъжността си преди дни  със заповед от министъра на околната среда и водите; мотивите за уволнението все още не са известни. Шилев бе начело на пловдивската екоинспекция от пет години; преди това оглавяваше дирекция „Екология“ в Община Пловдив – четете ТУК

Подобни статии

Top