Пърформънс „Пловдив чрез сетивата“ днес и утре

15 ученици от Национална гимназия по сценични и екранни изкуства участват в „Пловдив чрез сетивата“

Финален спектакъл-пърформънс „Пловдив чрез сетивата“ ще се проведе в Пловдив на 27 и 28 септември и ще се играе по три пъти на ден – от 15, 17 и 19 часа. Събитието се осъществява от италианската група за изпълнителски изкуства и танци „ЛИЗ ЛАБ пeрформинг артс“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Групи от максимум 20 човека ще започнат пътуването си от Централна поща (вход откъм площад Централен 1 в Пловдив), за да видят града си сякаш за пръв път – улици, минувачи и  сгради ще заживеят свой собствен живот. След като преминат през множество интересни места и предизвикателства, на финала участниците ще достигнат до Тютюневия град.

Проектът е създаден по време на лабораториите, организирани през април 2019, благодарение на сътрудничеството с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства Пловдив. Част от учениците, участвали в уъркшопите, ще се присъединят и към финалния пърформанс- спектъкъл, за да придружават публиката в едно пътуване между памет и въображение, инсталации и видео.

Отклонявайки се от пътя сме съблазнени да влезем в места, които не познаваме. Именно на откриването на безкрайните индивидуални светове е посветено това пътуване из Пловдив.

Да се потопим в това пътешествие, означава да приемем поканата за трансформация, да експериментираме състояние, което на дълбоко ниво променя възприятието за нашия град. Означава да приемем предизвикателството, изгубвайки се да се намерим отново

Top