Парите от зарята за ЧНГ отиват за ехограф за кучешкия приют и за 10-годишния Живко?

Предложението е внесено в дневния ред на предстоящата утре сесия  на Общински съвет – Пловдив

Общински съветник предлага спестените пари от новогодишната заря да бъдат разходвани за закупуване на ехограф за кучешкия приют, а остатъкът да се дари на семейството на 10-годишния Живко Георгиев, който страда от детска церебрална парализа, за лечението му.

Предложението на независимия съветник Георги Величков е включено в дневния ред на предстоящата утре сесия като последна точка.

„Както знаете в Пловдив, наред с много други градове в страната зарята в новогодишната нощ бе отменена. Аргументите в подкрепа на това решение са, че тя причинява изключително високо ниво на стрес и уплах както у бездомните и диви животни, така и на бебета, малки деца, деца с проблеми в развитието си. Убеден съм, че следвайки този модел на социално поведение Община Пловдив ще е на висотата на обществените очаквания“, мотивира предложението си Величков.

Той допълва, че след направена анкета сред пловдивчани, как да бъдат изразходвани спестените от зарята средства, жителите на Пловдив са пожелали парите да бъдат разходвани за закупуване на ехограф за нуждите на общинския приют за безстопанствени кучета – 7000 лв. и за 10-годишния Живко Георгиев, за така жизненоважната му рехабилитация – 13 000 лв.

Към предложението са приложени оферта за ехографа с мобилна количка, принтер и чанта за пренасяне, както и дарителски проектодоговор за дарението към детето.

„Надявам се Пловдив да се докаже като град, демонстриращ цивилизованост и грижа за своите съграждани и споделящите градската среда с нас живи същества“, добавя в предложението си Величков.

Снимка: „Марица“

Top