Парите ще стигнат за 2 трибуни на „Колежа“

Секторите „А“ и „Г“ ще бъдат със седалки, козирка ще има само над централната трибуна, общината ще ремонтира терена, Ботев ще може да играе там в Първа лига и за Купата на България

Отпуснатите от министерството на спорта 25 млн. лева за строителството на стадион „Христо Ботев“ ще стигнат за довършване само на две от трибуните, стана ясно от писмото на зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев до мажоритарния собственик на клуба Сдружение ПФК Ботев.

„В изпълнение на откритата процедура по Закона за обществените поръчки и сключения договор за строителство изпълнителят „ДЗЗД КОЛЕЖА“ в срок е представил изготвения от него финансово-строителен план, съгласно който в етап едно е предвидено да бъдат изпълнени всички дейност и по част пътна: вертикална планировка, всички подготвителни дейности, реализиране на грубия строеж на всички сектори – „А“, „Б“, „В“, „Г“, изпълнение на всички довършителни работи по сектор „А“ (в обхват, определен от проектантите), всички довършителни работи по сектор „Г“ (в обхват, определен от проектантите), изпълнение на фасадна дограма по всички сектори, изпълнение на врати в сектор „А“, изпълнение на всички предвидени обработки по трибуни, а именно – полагане на хидроизолация, парапети, мрежи, преградни стени, монтаж на седалки в сектор „А“ и „Г“.

След съгласуване на гореизброените строително-монтажни работи с проектантския екип и строителния надзор на обекта е потвърдено, че в този си вид и обем стадионът ще може да се ползва за мачове от българското първенство и за Купата на България.

В настоящата поръчка не са предвидени мероприятия за ремонт на терена на стадион „Христо Ботев“. Община Пловдив е поела като ангажимент възстановяване на тревното покритие на терена с цел нормалното му използване. Възложено е на проектантски екип на обекта да предостави техническо решение за възстановяване на тревното покритие, включващо проектосметна документация, на базата на която средствата за възстановяването му ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив“, се казва в писмото, което е подписано от зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев.

Наскоро стана ясно, че ще има средства и само за една козирка над сектор „А“.

Подобни статии

Top