Парк „Сърнена гора“ в район „Северен“ е облагороден (ГАЛЕРИЯ)

С облагородяването на парка жителите на „Северен“ ще разполагат с още един прекрасен кът за отдих, сподели районният кмет Стоян Алексиев

Служители от район „Северен“ и екипи на ОП „Градини и паркове“ се включиха в акция по облагородяване на парк „Сърнена гора“ – възстановиха счупените пейки и след това ги боядисаха свежо в зелено, жълто, синьо и червено. По желание на живущите съществуващата площадка в парка е и разширена с около 100 кв. м. Тя отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност, като е обособена за възрастова група от 0 до 3 г. и  от 3 до 12 г. Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. За малчуганите са изградени 3 нови придобивки-комбинирано детско съоръжение, въртележка и клатушка. Стойността на инвестицията от страна на района е в размер на 23 000 лв. с ДДС.

С новите придобивки имаме още едно приятно място, където децата ще се отдадат на забавление и весели игри. Правим всичко това малчуганите да играят със свои връстници и да прекарват свободното си време в една добра атмосфера. С облагородяването на парк „Сърнена гора“ жителите на „Северен“ ще разполагат с още един прекрасен кът за отдих„, сподели кметът на района Стоян Алексиев.

Съвместно с ВиК – Пловдив ще бъде възстановена също така питейната фонтанка, а целта е постигане удобството на пловдивчани в горещите летни дни.

Подобни статии

Top