Парк за 320 хил. лв. ще радва жителите на „Тракия“ от есента (СНИМКИ И ВИДЕО)

Нов парк ще зарадва жителите на пловдивския район „Тракия“ до четири месеца.

Това стана ясно по време на първата копка на бъдещата зелена площ, която се намира до два от големите хипермаркети в района на бул. „Освобождение“.

Паркът ще бъде разположен на 10 дка площ, съобщи районният кмет Костадин Димитров. Той ще предложи на тракийци детска площадка, перголи за сядане, малка сцена, пейки, ново осветление, чешма, уточни Димитров.

Специални преградни стени от камъни в мрежа, така наречените габийони, ще отделят парка от булеварда. Отстрани ще бъдат обособени тротоари, допълнителни пътечки и алеи. Предстои пространството да бъде озеленено през есента.

Сумата, която ще бъде похарчена за изграждане на новата зелена площ, е 320 хиляди лева. Изпълнител на проекта е фирма „Запрянови“.

Според Костадин Димитров предстои да бъде преасфалтирана и улица „Григор Божков“, която се намира в съседство. На нея ще бъдат изградени нови тротоари и паркоместа на мястото на премахнатите гаражи. Тепърва за реконструкцията на улицата ще бъде обявена обществена поръчка.

Този парк е малко по-специален, тъй като имаше инвестиционни намерения за строене на жилищни сгради, но взехме решение да го превърнем в зелена площ и да изградим парк, каза кметът Иван Тотев.

1 2

Подобни статии

Top