Паркинг бариера вкара съседи във война

Бариера, преграждаща обособен паркинг върху общински терен на улица „Цар Освободител“ в центъра на Асеновград, предизвика недоволство сред собствениците на жилищна кооперация в съседство.

Според потърпевшите преградата е поставена незаконно, като пречи на хората, които живеят в блока да паркират там автомобилите си.

Съоръжението  е поставено от наемател в кооперацията.  С това той  грубо погазва заповедта на кмета на Община Асеновград за премахне на бариерата и я поставя за втори път, твърди жалбоподателят Бойко Стоянов. Той е входирал сигнала до Районна прокуратура и да администрацията на града.

След общинска заповед в началото на лятото подвижната част на  бариерата била отстранена от Иван Чешмеджиев, след като преди това го  бил поставил сам. Само четири месеца по-късно обаче преградното съоръжение  отново било върнато, а аргументът е, че мястото вече се загражда тъй като  са обособени четири платени към „Паркинги и гаражи“ паркоместа.

Служебният абонамент струва на четиримата собственици по 36 лева месечно. Затова те  искат бариерата да възпрепятства на мястото да не паркират други автомобили, обяснява Чешмеджиев.

По казуса има подадена втора жалба в Община Асеновград. До края на месеца юристите на общината трябва да определят дали съоръжението е поставено незаконно и трябва да бъде премахнато.

 

Подобни статии

Top