Паркинг смени фейса на междублоково пространство в район „Източен“ (СНИМКИ)

Това е първи обект, изцяло завършен със средства от района

Нов паркинг за автомобила с мини парк в съседство са първите обекти, изпълнени със средства на район „Източен“. Обекта между блоковете на ул. „Славянска“ и ул. „Лев Толстой“ днес откриха кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на района Иван Стоянов. Обектът включва 65 меса, включително за инвалиди и места за свободно паркиране. Повечето, обаче, ще се отдават под наем по наредбата за платеното паркиране заради огромния интерес от страна на живущите.

Инвестицията е за 140 000 лева; с нея – освен паркинга, са изградени подходи към него, осветление, обособени са зелени пространства, както и кът за деца; мини паркът в съседство също е разчистен, оформени са алеите му, монтирани са нови пейки. Така мястото буквално се връща към нов живот. „Само до миналата година то беше занемарено, със самораслеци, на нива“, припомни районният кмет Иван Стоянов. „Хората са щастливи, не вярваха, че ще се случи промяната“, коментира той. По думите му изграденото е добър пример за облагородяване на междублоково пространство. Освен всичко в непосредствена близост се изгражда новата детска градина на ул. „Богомил“; през улица разстояние ще бъде изградена и зелена класна стая към НУ „Петко Славейков“ на площ от два декара и половина, с което се допълват придобивките за квартала.

Едва ли има човек, на който да не му харесва. Хубавото няма как да се отрече. Тук е свършена перфектна работа. Изпълняваме обещанията си и продължаваме да обръщаме внимание не само на центъра„, подчерта на свой ред кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Подобни статии

Top