Партията на Слави печели вота в Пловдив!

С 1,27% „Има такъв народ“ изпревари ГЕРБ

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ изпреварва ГЕРБ-СДС в Пловдив, макар и с с 1,27%. Това показват данните от преброяването на 100 % от протоколите в РИК 16 тази сутрин, към 7:30 ч.

Според обобщените данни ИТН печели изборите под тепетата с 26.59%, а коалицията ГЕРБ-СДС е събрала само 25.32% в Пловдив. Така в града, който дълги години беше бастион на ГЕРБ, партията на Борисов загуби изборите.

На трето място  е Демократична България – Обединение с 16.54%. БСП остават четвърти с 12.69%, като това е тотална загуба за социалистите в града под тепетата.

Пети са „Изправи се! Мутри вън!“ с 4,7%, а Българските патриоти са събрали едва 3,71%. Сериозен резултат има партия „Възраждане“ – 4,04%. Гражданска платформа „Българско лято“ са с 2,01%, а ДПС събират едва 1,64 на сто от гласовете на избирателите.

1 988 души са отбелязали, че не подкрепят никого.

Нормално протече предаването на протоколите в 16 РИК – Пловдив-град след края на изборния ден. Те бяха обработени бързо, а според председателите на секционни комисии това се дължи не само на добрата организация за прием на изборните книжа, но и на машинното гласуване, заради което някои от комисиите  успяха да приключат за около половин до един час  след края на изборния ден.

Подобни статии

Top