Партиция Пъндева от Пловдивския театър номинирана за награда „Стоян Камбарев“

Младата актриса Патриция Пъндева от трупата на Пловдивския драматичен театър е сред номинираните за наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“.

Чаровната актриса е номинирана за обещаващия си дебют на голяма сцена като Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков. Патриция Пъндева е отличена и за творческия и предприемачески нюх да обедини под един покрив млади творци от различни сфери на изкуството в свое новосъздадено арт пространство.

Останалите номинирани за наградата „Стоян Камбарев“ са фентъзи писателят Кристиян Малинов, художничката Виктория Георгиева, пианистът Светослав Тодоров и тандемът Илко Илиев – каскадьор и Мартин Кафеджийски – оператор и фотограф.

Церемонията по награждаването ще се състои на 30 април и се организира за девета поредна година. Победителят ще получи бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов, парична премия в размер на 3 000 лева и почетна грамота.

Кой ще спечели голямата награда определя жури, в което влизат членовете на фондация „Стоян Камбарев“- водещи имена от културния и обществен живот на България, начело с председателя на Управителния съвет Деси Тенекеджиева.

Пожелаваме от все сърце успех на Патриция!

Снимка: Георги Вачев 

Подобни статии

Top