„пАРТньорство“ продължава в РЕМ -Пловдив и НБ „Иван Вазов“

Регионален етнографски музей – Пловдив и Народна библиотека „Иван Вазов“ се включват в инициативата „пАРТньорство“

„пАРТньорство“ е образователна инициатива, която цели да вдъхнови ученици от училищата ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Кирил Нектариев“ в кв. „Столипиново“, въвличайки ги в реална творческа среда.

По този повод фондация „Пловдив 2019“ организира, като част от проекта  „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ посещение на група ученици, техните учители и двама образователни медиатори в Регионален етнографски музей – Пловдив на 20 февруари.

Целта е там те да научат повече за постоянните експозиции на музея и да посетят изложбата „Песента на дървото“, която разказва за народните музикални инструменти (гайда, гъдулка, тамбура, зурна и др.). Обиколката ще е под формата на игра като ще включи и финална практическа задача за затвърждаване на наученото.

Следващата седмица на 26 февруари, друга група от двете училища ще посети Детския отдел, както и Американския център на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив.

Учениците ще получат въведение в света на литературата, както и интерактивно обучение за техническа грамотност с помощта на екипа и специално роботче.

Четири културни институции в града вече са част от инициативата „пАРтньорсво“ като ангажират в своите програми групи ученици от кв. Столипиново.

1 2

Подобни статии

Top