Първа копка на ул. "Владая", правят я за осем месеца (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Първа копка на ул. „Владая“, правят я за осем месеца (СНИМКИ/ВИДЕО)

Стойността на обекта е 2 639 321,22 лв. с ДДС

Първа копка на реконструкцията на покритата с паваж улица „Владая“ в пловдивския район „Източен“ направиха днес кметовете на Пловдив – Здравко Димитров и район „Източен“ – Иван Стоянов. Ремонтът на улицата е важен, тъй като там се строи производствена база на крупна чешка компания за медицинско оборудване БТЛ Индъстрийз – инвеститор клас А.

„Искам да благодаря на Министерството на икономиката при предишното правителство за отпуснатите средства и на заместник-кметът Стефан Стоянов, който беше достатъчно настоятелен, за да се случи това. Инвеститорът има много сериозни намерения и този път е важен за района“, коментира кметът Димитров.

На събитието присъства и заместник-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов, който също е съдействал за отпускането на средства за ремонта.

„В тази промишлена зона имаше предприятия отпреди 50-70 години, които вече не функционират.  На тяхно място идват нови инвеститори, които се занимават с високотехнологично производства и променят изгледа на района“, заяви Стоянов. Той даде пример именно с БТЛ Индъстрийз и допълни, че в момента се подготвя още една компания за инвеститор клас А.

В рамките на изпълнението на дейностите по проекта ще бъдат изградени 7400 квадратни метра асфалтов път. Той е с дължина 850 метра, като ширината на платното е между 7 и 9 метра. Ще се направи и нов път, който да свързва „Владая“ с бул. „Марица-юг“, както и кръгово кръстовище между улиците „Владая“ и „Правда“. Ще бъдат положени и 4000 квадратни метра тротоари, предвижда се изграждане на 680 квадратни метра велоалеи и 300 квадратни метра паркинги.

Срокът за приключване на дейностите е 240 дни, а стойността на обекта е 2 639 321,22 лв. с ДДС.

„Нашата амбиция е да завършим обекта предсрочно и до края на годината да сме приключили работа, ако няма непредвидени обстоятелства“, заяви при старта на ремонта инж. Бончо Бонев, управител на фирмата – изпълнител “Парсек груп”.

Подобни статии

Top