Първа копка за ремонт на четири улици в „Северен“

Те са с изключително компрометирана настилка и не попадат във Водния проект на гр.Пловдив, а на тях живеят множество граждани

Първа копка за преасфалтиране на четири улици в кв.”Захарна фабрика” направиха днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и г-н Илиян Златанов – представител на фирмата изпълнител.

Имената на улиците, които ще бъдат ремонтирани са ул.”Тинтява”, ул.”Щастие”, ул.”Ястреб” и ул.”Синчец”. Те са с изключително компрометирана настилка и не попадат във Водния проект на гр.Пловдив, а на тях живеят множество граждани на район „Северен”.

Ремонтните дейности ще включват фрезоване на старата асфалтова настилка, полагане на основа на местата, където е необходимо от трошен камък, полагане на битумен разлив и преасфалтиране с плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 6 см.

„Освен преасфалтирането на тези четири улици, до края на годината предстои да приключим с изграждането на паркинга в междублоковото пространство на ул.”Победа” и ул.”Стоян Заимов”, а през следващата седмица предстои откриване на вече изградения паркинг на бул.”България” №45-47 и ще стартираме изграждане на нов паркинг на бул.”България” №41-43, като паркингите се изграждат по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив, за определяне на места за местодомуване на леко МПС” – коментира кметът Ралев.

 

Подобни статии

Top