Първа официална заявка за местните избори в Асеновград наесен! Кой влиза в битката за кмет на общината

Управленската програма и съставът на листата на общинските съветници ще бъде обявена в началото на предизборната кампания.

Дамян Борисов от  гражданската група „Зелено движение за Асеновград“ обяви, че се кандидатира за кмет на Асеновград. Това е първата  заявка за местния вот наесен.

С отворено писмо, публикувано в официалната страница на движението в социалната мрежа, той даде старт на кампанията за избор на кмет и общински съветници.

Уважаеми съграждани, привет! Този пост има информиращ характер с основна цел да представи публично и официално заявката на тази гражданска група за участие в местните избори през есента на тази година с кандидати за общински съветници и кандидатура за кмет на общината.“

Управленската програма и съставът на листата на общинските съветници ще бъде обявена в началото на предизборната кампания. Общинската листа ще бъде определена чрез жребий, каквато е практиката на гражданската група „Зелено движение за Асеновград“.

Борисов търси доверието на асеновградчани три години по-късно, след като в началото на септември 2016-та година  изненадващо,  без конкретен мотив,  хвърли оставка като общински съветник от групата за граждански контрол „Зелените Асеновград“.

„…. именно защото сме в много голям дълг към всички, които ни повярваха (и които останаха в голяма степен излъгани), прочели грешките си, тази година ще поискаме доверието ви отново. И не заради нещо по-различно отпреди 4 години – това отново ще бъде единствената (поне според заявките засега) в чист вид гражданска група, която ще се опита да отстоява нормалността като норма в политиката – па било то и местна, било то и в Асеновград. И ако не го получим, ще разберем – без обяснения, без оправдания, без нескончаеми обяснения с безсмислени хора; но ще го разберем всички, в това трябва да сте сигурни.“

През 2013-та заради принципни и конкретни несъгласия с част от политическата администрация в Общината, той се оттегли като съветник, тогава от БСП.

 

Подобни статии

Top