Първа оценка на първите 100 дни кметско управление в Пловдив

Разочарование и критики отправиха от партия АБВ

Местната структура на АБВ оцени първите 100 дни на пловдивския кмет като разочароващи. „Разочаровани сме от темпа, с който Здравко Димитров започна управлението на града, това темпо не отговаря на спортист“, заяви на специална пресконференция координаторът на партията Георги Илчев.

По думите му не се е случила обещаната ревизия на предходното управление; милиони левове стоят договорени, но неусвоени; десетки проекти са стопирани; неубедителен е и опитът на кмета да убеди пловдивчани, че градът има нужда от теглене на заем.

От АБВ не пропуснаха да отбележат още темата за парите, отпуснати на Пловдив в качеството му на Европейска столица на културата. „Трябва да се обясни ясно как са изразходени държавните средствата за ЕСК, трябва да се направи анализ на това какво показа българската култура на нас и пред света. Видяхме един провал, който унизи България“, заяви на свой ред партийният лидер Румен Петков.

По думите му като цяло пловдивският Общински съвет и кметът са заварили трудно наследство, затова трябва да направят сериозен анализ и да дадат решения за „утрешния ден“.

Подобни статии

Top