Първа за годината акция за събиране на дрехи в Асеновград - DC news

Първа за годината акция за събиране на дрехи в Асеновград

Вещите трябва да са чисти, поставени в найлонови торби и да са добре затворени.

Община Асеновград и структурата на Българския червен кръст (БЧК) в града с нова акция  за събиране на дрехи. Кампания ще се проведе на паркинга на ДИП – България (на улица „Съединение“). Гражданите, които желаят да предадат вече ненужни за тях облекла, покривки, завивки и други, могат да го направят от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Вещите трябва да са чисти, поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Видовете текстилни изделия, които могат да бъдат предавани, са завеси, завивки, дрехи, чанти и колани. Изискване е същите да бъдат в годно за употреба състояние.

В същото време контейнерите за текстил в Асеновград имат добра запълняемост и „добив“ на разделно събран и спасен от изхвърляне и загуба текстил.

В момента е и периодът, в който се вадят зимните дрехи, разчистват се гардеробите и предстои силен сезон, в който се предава повече текстил, в сравнение със зимните месеци.

Досега събиранията показват много висока събираемост, за няколко дни след поставянето им, бяха запълнени всички контейнери.

Община Асеновград апелира гражданите да се възползват от предоставените им възможности, за да запазим заедно чиста околната среда.

 

Подобни статии

Top