Първата COVID болница у нас – „Св. Мина“, вече работи

Кардиологът д-р Цветан Деведжиев също е сред новите пациенти на болницата

Първата специализирана COVID болница вече работи като такава, съобщава bTV. Лечебното заведение в Пловдив обаче все още не е напълно подготвено и също има нужда от допълнителни специалисти. Пловдивската болница, отделена за борба с коронавируса, вече приема първите си пациенти.

Д-р Мария Шопова от седмица отново е на първа линия, след като е вече е преболедувала вируса.

„Най-вероятно при някой от пациентите съм се заразила, защото при прегледа на пациентите е необходимо да стоим доста повече време при тях„, обяснява тя.

„Болните се увеличават се всеки ден. Постъпват нови и нови пациенти. Единственото, което ме притеснява, е липсата на персонал“, казва Красимира Костадинова – медицинска сестра.

Търсят още лекари и сестри, само за седмица болните са се увеличили с 30%

Само за седмица болните с COVID-19 в болницата са се увеличили с 30%. В момента лечебното заведение разполага с 90 легла за болни от коронавирус, като 30 от тях са пълни.

„При така създадената база с легла ще ни трябват още четирима лекари и около 10 сестри“, смята проф. д-р Петър Петров – управител на МБАЛ „Св. Мина“.

Сред пациентите в болницата сега е и един от кардиолозите – д-р Цветан Деведжиев.  „Чувствам се по-стабилен. Разбира се, има си оплаквания, които са нормални за съответния ден на лечението“, споделя той.

В момента в COVID болницата работят шестима лекари на пълен и двама на половин щат, както и 10 медицински сестри.

Източник и снимка: bTV

Подобни статии

Top