Първи случай на COVID-19 в Куклен, от общината призовават за спазване на мерките

Семейството на заболелия е карантинирано

За първи регистриран случай на  COVID-19 в Куклен, съобщиха тази вечер от общината в профила си във Фейсбук. Той е регистриран на 27 юни.

От общината допълват, че администрацията е в постоянен контакт с РЗИ и Областна управа. За момента инструкциите са всеки гражданин да спазва стриктно превантивните мерки – дезинфекция, дистанция и носене на маски в затворени помещения.

Семейството на заболелия е посетено и инструктирано от служители на РЗИ и Първо районно управление. От момента на установяване на случая са поставени под карантина и ще бъде наблюдавано здравословното им състояние.

Тази сутрин стана ясно, че в Пловдив област са регистрирани общо 16 случая за изминалото денонощие. От областна администрация уточниха, че няма нови огнища в региона и, че повечето от новорегистрираните са контактни лица на установени и съобщени вече случаи, включително от Перушица.

Утре се очаква в областна администрация да бъде оповестена повече информация за случаите, за които от Министерство на здравеопазването съобщиха днес и за други два случая, станали известни в събота.

Подобни статии

Top