Първи ученик с коронавирус!

16-годишно момче от Русе е дало положителен резултат още в първия учебен ден

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб. Според колегите от БНТ става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в крайдунавския град.

По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация. То, заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

Цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение, споделя директорът на учебното заведение Галина Бобева.

Със сигурност сме първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

По думите й не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top