Първият етап на ремонтите в централните градски квартали завърши, задава се втори (ГАЛЕРИЯ)

Новото предложение е за около 10 милиона лева и е за зоните, необхванати по проекта за подобряване на градската среда на Пловдив

Горд съм, че със съвместните усилия на Европейския съюз, Община Пловдив и район „Централен“ днес може да се поздравим с успешния край на първата част от проекта за подобряване на градската среда в карето между булевардите „Марица-юг“, „Княгиня Мария Луиза“, „Цар Борис III Обединител“ и „Източен“, заяви кметът на района Георги Стаменов при официланото прерязване на лентата след официалния край на първата част на проекта за подобряване на градската среда по ОП „Региони в растеж“ – още четете ТУК! Освен кътчета за отдих, е направен и цялостен ремонт на пътната инфраструктура, подземната комуникация, изградени бяха паркинги, тротоари, осветление, междублокови пространства и зелени зони.

По думите му до края на тази година би трябвало да стартира и вторият етап, който включва мащабни дейности по облагородяване на площад „Житен пазар“- площад „Шахбазян“, както и цялостна реконструкция на улиците на територията между бул. „Шести септември“, бул. „Източен“ и ул. „Стойчо Мушанов“.

Продължаваме с ремонта на тротоари, улици, зелените площи в междублоковите пространства. В момента очакваме оценката на Министерство на регионалното развитие и благоустройството по обновяването на градската среда за периода 2020-2023г. Надявам се от есента да стартираме работа„, заяви по този повод и кметът Здравко Димитров. С реализацията на новия проект ще се допринесе за подобряване на градската инфраструктура в Пловдив чрез ремонтиране на тротоарите и улиците в карето на югозапад от кръстовището на бул. „Шести септември“ и бул. „Източен“. 

Изцяло ще бъде обновена и модернизирана също така визията на площад „Житен пазар“, ще бъдат монтирани елементи по градското обзавеждане, енергоспестяващо улично осветление, озеленяване, изграждане на ВиК инфраструктура и т.н. Допълнително в междублоковите пространства ще бъдат подменени настилката на пешеходните алеи, ще се изградят спортни и детски площадки, ще се монтират паркови архитектурни елементи, както и автоматизирани поливните системи.

Бюджетът на новото проектно предложение е около 10 милиона лева, като безвъзмездните средства са 9 968 330 лева, а собственият принос на община Пловдив е 352 215 лева. Предвижда се продължителността на проекта да бъде 30 месеца.

Подобни статии

Top