Първият кандидат за кмет на Пловдив вече е факт - DC news

Първият кандидат за кмет на Пловдив вече е факт

Адвокат Тони Стойчева ще се яви като независим кандидат

Първият канидат за кмет на Пловдив вече обяви кандидатурата си за предстоящите местни избори наесен. Това е адвокат Тони Стойчева, известна от множеството протести по различни каузи в града под тепетата. Стойчева обяви в профила си във Фейсбук, че възнамерява да се кандидатира за кмет.

Мили хора,
Благодарение на огромната подкрепа, която получих в последните месеци в опитите на мен и мои съмишленици да въздействаме върху лошите решения за града ни, взех изключително трудното решение да участвам в местните избори наесен като независим кандидат за кмет и общински съветник.
Ще обявявя приоритетите, които смятам, че са от изключителна важност за града ни.
Предстоят много срещи, разговори и най-вече работа.
Разчитам на всички вас, защото само заедно можем да изчистим града си и да го направим красив, подреден, чист, удобен.
Можете да следите как това ще се случи и в страницата ми.

Тони Стойчева е завършила право в ПУ „Паисий Хилендарски“ и от 2008 г. е практикуващ юрист и адвокат, член на Адвокатска колегия – Пловдив, с опит в търговското, гражданското и вещното право. Майка е на две деца. „Искам те да растат в един по-добър град. Искам родният ми Пловдив да бъде по-приветлив и по-чист. Затова и винаги съм имала и отстоявала активна гражданска позиция“, посочва тя в официалната си фейсбук страница.

Адвокатката е част от два инициативни комитета и основната й кауза е борбата срещу презастрояването в Пловдив. Заявява, че се кандидатира, тъй като иска нов подход за управление и развитие на Пловдив с активното въвличане на пловдивчани във взимането на важните решения относно зелената система, инфраструктурата по квартали, транспорта и опазването на културното наследство. От първостепенно значение за мен е борбата с презастрояването и работата с експерти при планиране на важните за града ни проекти.

Освен за кмет, тя ще се кандидатира и за общински съветник, издигнат от инициативен комитет.

Подобни статии

Top