Първият Национален рибен фестивал акостира в центъра на Пловдив

Риба, морски дарове и деликатеси очакват ценителите на морската храна

Първият по рода си Национален рибен фестивал ще се проведе в Пловдив днес.

Фестът стартира от 11.00 ч. на площад „Централен“ и ще продължи до вечерта.

„Всеки ще може да си купи българска риба и аквакултури, представени на 1000 кв.м. площ. от производители на риба, рибари и преработватели, които ще представят дейността си“, обясняват организаторите.

На площада ще има рибен ресторант, в който всеки ще може да опита пресни морски деликатеси, подготвени от истински майстори.  На демонстрационен щанд е предвидена и кулинарна програма, в рамките на която всеки ще може да пробва вкусни рибни деликатеси, приготвени от Сандра Алексиева от „1001 рецепти“

Предвиден е и детски кът, на който децата ще имат възможност да се включат в различни активности, които да им позволят да се запознаят по-отблизо с морксия свят.

За забавлението на присъстващите ще се погрижат също Rewind и Маги Джанаварова.

Входът за всички е свободен.

*Проектът с наименование “Фестивал на рибата – вкусно и полезно – промоционална кампания за повишаване осведомеността на обществото за продуктите от риболов и аквакултурите“ е с бенефициент Министерство на земеделието, храните и горите по програма „Морско дело и рибарство“ 2014-2020 г., който се финансира със средства от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство. 

Подобни статии

Top